Силата на пептидите и тяхното приложение в козметиката

От: admin В: Любопитно Създадено на: 2019-12-13 Гледания: 1487 Коментар: 0

Използването на пептиди като активни съставки в козметичната дерматология е революция в третирането на различни видове бръчки -мимическите бръчки, бръчките на фотостареенето, физиологичните и тези, които са резултат на нарушения в метаболизма, следствие от стареенето на клетките, което включва разпадането на структурните протеини на кожата.

Пептидите са молекули, които възникват от свързването на две или повече аминокиселини чрез връзки, наречени пептидни, откъдето идва и наименованието им. Тези молекули обичайно се срещат в природата. В зависимост от броя на свързаните аминокиселини с такива връзки пептидите с по-малко от 15 връзки се наричат олигопептиди ,включващи и пентапептиди, хексапептиди и др.; тези които имат между 15 и 50 връзки се наричат полипетиди, а когато са повече от 50 се наричат протеини.

Пептидите имат различни функции - антибиотични, хормонални или  действащи като нервнотрансмитери, които „съобщават“ че трябва да се произведат определени здравословни субстанции, когато кожата е повредена за да помогнат да се възстановят вредите, причинени от ежедневните въздействия на външни фактори върху кожата.

Обикновено след 30-тата година кожата спира  да работи така активно и нейната възстановителна дейност започва да намалява, което след 40 годишна възраст започва да се усилва значителмо и видимо. Колагенът и еластинът се разграждат и фибробластите губят действие. Когато кожата започне да губи здравина, появяват се мимическите линии, дълбоките бръчки...

 

Пептидите могат много да помогнат на кожата да произведе отново веществата,  от които се нуждае за да бъде стегната и с добър изглед.

Всеки път, когато се смеем, плачем или дори само ако говорим разгорещено, кожата е подложена на контракции, които водят до появата на мимическите бръчки, оставяйки след всеки изминал ден все по-видими поражения върху кожата на лицето.

Важно предимство на пептидите е, че техните молекули са по-малки и проникват по-лесно в кожата, възприемат се по-лесно от дермиса, помагайки му да се възстанови,  предпазват го от остаряване и от факторите, които увреждат зрялата кожа.

В зависимост от дължината на веригата, която формират, пептидите в козметиката имат различни функции. Има тетрапептиди – те са много полезни за подобряване на състоянието на деликатната зона около очите и торбичките под тях. Пентапепсидите са един вид  химически посланик в тялото и имат способността да увеличават производството на колаген от кожата. Освен това има и хексапептиди, които имат силно въздействие върху така наречените динамични бръчки, като нежно отпускат мускулатурата.

Точно такъв е и Argireline®NP, който се съдържа в новата ни Мисия 6! Този пептид е съединение от естествени аминокиселини,  който постига резултат,  близък  до този на ботулиновия токсин. Без съмнение, предимствата от приложението на продукт с такива съставки са многобройни: приложението е външно, не се налага да се подлагаме на болезнени инжекции и болки,  Argireline® не парализира мускула, а само го отпуска без странични ефекти за кожата. Неговия „ботокс ефект”, е способен да редуцира дълбочината на бръчките с до 30% в рамките на един месец.

В комбинация с другите активни съставки, които съдържа Мисия 6 на Жоржея ефективно ще ви помогне да подобрите значително вида на кожата си!!!

 

Мисия №6 на Жоржея е емулсия за лице с най-ново поколение хексапептиди, които стимулират бързата регенерация на фините бръчки и стимулират възстановителния процес на кожните клетки!
Формулата с висока концентрация на мощни активни съставки помага да стегнете, загладите и енергизирате уморената и отпусната кожа:

Argireline NP- революционен хексапептид без съдъжание на парабени, който е с подобен на Ботулиновия Токсин механизъм на действие. Той намалява дълбочината на бръчките по лицето, причинени от мимическото свиване на мускулите, особено на челото и около очите.
Easyliance® - натурален продукт, създаден от микроорганизми, които живеят в корените на специфични растения. Той оформя матрица на повърхността на кожата и докато изсъхва стяга и изглажда кожата.
AQUAXYL™ - уникална съставка, ĸoятo xидpaтиpa вcичĸи cлoeвe нa ĸoжaтa и дългoтpaйнo зaпaзвa влaгaтa. Cтимyлиpa пpoизвoдcтвoтo нa xиaлypoнoвa ĸиceлинa и ocигypявa 24-чacoвa зaщитa oт вpeднитe влияния нa oĸoлнaтa cpeдa.
Екстракт от краставица - има благоприятен ефект върху уморена кожа, лишена от блясък и свежест. Спомага за по-бързата регенерация на кожата. Пречиства и регулира отделянето на себум,овлажнява, успокоява раздразнената и чувствителна кожа.
МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ МИСИЯ 6 ТУК!

Тагове:

Остави коментар
Въведи кода*