РАЗЛИЧНИ ЛИ СА СТРИИТЕ, КОИТО СЕ ПОЛУЧАВАТ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ?

От: admin В: Любопитно Създадено на: 2019-10-19 Гледания: 1268 Коментар: 0

Стриите или линиите, които се развиват най-често върху корема, но също и върху части на тялото са често срещан проблем по време на бременността. Въпреки, че те не представляват никакъв риск за майката или бебето,  могат да създадат дискомфорт от сърбежа при получаването им. Отделно психологически могат да причинят много страдание на бременните дами заради неприятният външен вид на стриите.

 

Проблемни области за стриите
По време на бременност най-често жените развиват стрии по корема, но може да се появят и по гърдите, бедрата, долната част на гърба и задните части. Могат да се образуват и на други части на тялото, но най-често е на места, където се съхраняват големи количества мазнини.
Какво всъщност причинява стриите?
Интересното е, че причината за появата на стрии се свежда до два фактора, единият от които е уникален за бременността.
Първият фактор е физическото разтягане на кожата, което се случва при бременните дами. Кожата няма достатъчно време да се адаптира към непрекъснатото й разширяване и се "разкъсва" - това е най-простото обяснение за образуването на стриите. 
Вторият фактор, който още е обект на дискусии сред експертите е така нареченото "грундиране" на кожата при повишените нива на хормони по време на бременността. При този процес се задържа повече вода в кожата, което отпуска връзките между колагеновите влакна. Това улеснява разкъсването на кожата при разтягане.
Етапи на стриите по време на бременност:


Ранните стрии са розови на цвят и може да се усеща сърбеж. Кожата около стриите също може да изглежда изтъняла.
Вследствие стриите постепенно се уголемяват по дължина и ширина и започват да придобуват червеникав или лилав цвят.
След като стриите "узреят" те започват да губят своят червеникав оттенък, започват да избледняват и стават бледо бели или сребристи.
Най-правилният начин да предотвратите появата на стрии е превантивното използване на подходящи продукти, но има начин да се справите до голяма степен с тях дори, когато вече са се появили. 
Жоржея Мисия 1 при бременност ще ви помогне и в двата случая! Тя не само заличава вече появилите се стрии, но и предотвратява появата на такива.
Мисия №1 за бременни е с патентована формула, специално разработена за заличаване на стриите и стягане на отпуснатата кожа по време и след бременност. Успешно заличава стриите с над 80%, намалява дълбочината и широчината им при редовно ползване. Стяга отпуснатата кожа за много кратко време. Продукта е клинично тестван с 90 % ефективност.

Тагове:

Остави коментар
Въведи кода*