7 ФАКТА И МИТОВЕ ЗА СТРИИТЕ

От: admin В: Любопитно Създадено на: 2018-04-30 Гледания: 27042 Коментар: 0

Стриите възникват най-често в частите на тялото, където има висока концентрация на мазнини – бедра, корем, гърди и подмишници, независимо дали сте мъж или жена. Понякога те са невидими за очите, но често са дълбоки, като белези. В началото може да са бледорозови или червени, но в крайна сметка цветът им избледнява до бяло или сребристо.

Стриите не са болезнени, но предизвикват сериозно безпокойство от естетична гледна точка и могат да понижат  съществено самочувствието.

 

Ето няколко мита и факти за стриите:

 

  1. Мит – стриите се получават само от разтягане  на кожата.

 

Факт – внезапната загуба или натрупване на тегло е често срещана причина за образуването на стрии. Това е и основната причина поради която 90% от бременните жени ги получават по време и след бременност. Гените също имат важна роля. Ако майка Ви или сестрите Ви ги имат , вероятността и Вие да развиете стрии е много голяма. Други определящи фактори са видът на кожата, количество телесна мазнина и хормоналните промени, особено тези, които настъпват по време на бременност и юношество.

 

  1. Мит – стриите засягат главно жените.

 

Факт – Мъжете също са много склонни да развият стрии, основно бодибилдърите и спортистите, поради силното разтягане на кожата и рязкото увеличаване на мускулна маса.  Факт е също, че при мъжете това се случва по-рядко, защото жените биологично съхраняват повече мазнини, докато мъжете са склонни да имат повече мускули.

 

  1. Мит – образуването на стрии не може да бъде предотвратено.

 

Факт - въпреки, че Вашите гени и тип кожа са важни фактори можете превантивно да се постараете да предотвратите появата на стрии.  Съвет номер едно на експертите е силно да хидратирате кожата си. Препоръчваме използването на Жоржея Мисия 3 Хиалуронов коктейл за тяло, заради силно хидратиращите си свойства. Може да го закупите ТУК!

Редовните упражнения също могат да помогнат да предотвратите появата на стрии.  Те правят кожата по-еластична и следователно по-способна да издържи на разтягането, което се получава по време на бременност или диета.

 

  1. Мит – начинът по който се храните не е от значение за появата на стрии.

 

Факт – тъй като увеличаването на теглото е най-честата причина за появата на стрии е важно да се храните балансирано и да избягвате драстичните диети, които ще доведат до бързо сваляне на килограми.

 

  1. Мит – стриите не могат да бъдат лекувани.

 

Факт – стриите са увреждане на дермата, което ги прави трудни за лечение. Но това не означава, че няма родукти, които да помогнат значително да ги намалите. На пазара има много „решения“ на проблема със стриите. Жоржея Мисия 1 е дерматологично тестван и доказал своето положително действие в заличаването на стрии на хиляди жени. С уникалната си патентована формула успешно заличава стриите с над 80%, намалява дълбочината и широчината им при редовно ползване без да има загряваш ефект.  Можете да закупите Жоржея Мисия 1 ТУК!

 

  1. Мит – стриите изчезват със загубата на тегло.

 

Факт – всъщност загубата на тегло е една от основните причини за появата на стрии. Постепенното сваляне на килограми, комбинирано с физически упражения и активност е правилният начин да се оттървете от излишното тегло. По този начин вероятността да образувате стрии е почти минимална.

 

  1. Мит – лекарствата не могат да причинят стрии.

 

Факт – приемането на някои хормонални лекарства или стероиди могат да доведат до появата на стрии. Тези лекарствени средства, най-вече при злоупотреба или неправилно прилагане, могат да доведат до бързо увеличаване на теглото, което води до бързо и силно разтягане на кожата, което на свой ред води до развитие на стрии. Ако здравословното Ви състояние Ви принуди да приемате такива лекарства се постарайте да коригирате диетата си и да вземате превантивни мерки за да предотвратите появата на стрии.

 

 

Тагове:

Остави коментар
Въведи кода*